CEN-labels-brandstofstickers

Betekenis van de brandstofstickers

Sinds 12 oktober 2018 zie je ze overal verschijnen, de nieuwe brandstofstickers. Met deze brandstofstickers, of CEN labels, kun je overal in de EU de juiste brandstofsoort voor jouw voertuig herkennen. Als je een auto hebt die na 12 oktober 2018 is geproduceerd zit er ook zo’n sticker op de tankdop. We zetten de betekenis van de brandstofstickers voor je op een rijtje.

 

Betekenis brandstofstickers op Shell brandstoffen

betekenis-brandstof-stickers-CEN-labels

Waarom zijn er brandstofstickers?

De nieuwe brandstofstickers worden ook wel CEN labels genoemd. Een werkgroep van het CEN (Europees Comité voor Normalisatie) heeft deze labels ontworpen. De stickers zijn puur ontwikkeld om overal in Europa gemakkelijk de juiste brandstof te kunnen vinden. De brandstof aan de pomp zal dus niet veranderen, je tankt precies hetzelfde als altijd. Bij nieuwe voertuigen geleverd na 12 oktober 2018, zijn de nieuwe stickers ook nabij de brandstofvulopening en in het instructieboekje zichtbaar.

 

Hoe herken je CEN labels?

Via de verschillende labels wordt er onderscheid gemaakt tussen drie hoofdgroepen met elk een herkenbare vorm:

  • Benzine herken je aan de ronde sticker, het getal na de E geeft het maximum percentage bio-ethanol aan dat er in verwerkt mag worden.
  • Diesel herken je aan de vierkante sticker, het getal na de B geeft het maximum percentage bio-diesel aan dat er in verwerkt mag worden.
  • Gas herken je aan de ruitvormige sticker, de letters in de ruit geven aan welk type gas er getankt kan worden.

CEN-labels-brandstofstickers

 

Welke brandstof kan ik nu het beste tanken?

Shell vindt het belangrijk dat jij als klant de keuze hebt tussen een kwalitatief hoogwaardige standaard brandstof (Shell FuelSave Euro 95 en Shell FuelSave Diesel) en een superieure premium brandstof (Shell V-Power en Shell V-Power Diesel). De beste brandstof die je kunt tanken is Shell V-Power of Shell V-Power Diesel. Beide brandstoffen zijn echte prestatiebrandstoffen en bieden specifieke voordelen zoals een schonere motor waardoor de motor in optimale conditie blijft. Shell FuelSave brandstoffen zijn ontwikkeld om zuiniger te rijden en de motor schoner te houden door gebruik te maken de van reinigende toevoegingen. Shell FuelSave brandstoffen geven direct, vanaf de eerste tankbeurt  een brandstofbesparing.

 

Conclusie

De betekenis van de brandstofstickers of CEN labels heeft dus geen gevolgen voor de kwaliteit van de brandstoffen die je van Shell gewend bent. Ze zijn er om overal in Europa te weten welke brandstof je moet kiezen voor jouw voertuig. Meer weten over brandstofstickers? Bekijk dan de website van de Rijksoverheid eens.