Bespaar geld en tijd met de zakelijke tankpas van Shell Wassenaar

Een tankpas zorgt ervoor dat je altijd alle btw kunt terugvorderen. Je
hoeft geen bonnetjes te bewaren en raakt deze ook niet kwijt. Je
vereenvoudigd je administratie waarmee de boekhoudkosten dalen.
Daarnaast profiteer je van extra korting bij iedere tank of wasbeurt.
De tankpas werkt alleen bij het tankstation van Shell Wassenaar. Wij
geven een laagste prijs garantie op de route N44/A44 van Den Haag
naar Amsterdam.

[icons size=’fa-lg’ custom_size=” icon=’fa-check’ type=’normal’ position=” border=’yes’ border_color=” icon_color=’#20c200′ background_color=” margin=” icon_animation=” icon_animation_delay=” link=” target=’_self’] 12 cent korting per liter op benzine

[icons size=’fa-lg’ custom_size=” icon=’fa-check’ type=’normal’ position=” border=’yes’ border_color=” icon_color=’#20c200′ background_color=” margin=” icon_animation=” icon_animation_delay=” link=” target=’_self’]  10 cent korting per liter op diesel

[icons size=’fa-lg’ custom_size=” icon=’fa-check’ type=’normal’ position=” border=’yes’ border_color=” icon_color=’#20c200′ background_color=” margin=” icon_animation=” icon_animation_delay=” link=” target=’_self’]  Alles overzichtelijk op één factuur

[icons size=’fa-lg’ custom_size=” icon=’fa-check’ type=’normal’ position=” border=’yes’ border_color=” icon_color=’#20c200′ background_color=” margin=” icon_animation=” icon_animation_delay=” link=” target=’_self’]  Manage je wagenpark online

  U kunt profiteren van nog meer voordeel met de combi tankpas & waspas deal

  Alle informatie over btw, autokosten en tankpassen

  Op deze pagina lees je alle voordelen van een tankpas. Ook kom je te weten wat de fiscale spelregels zijn voor btw aftrek op (zakelijke) mobiliteit. Wist jij bijvoorbeeld dat je als ondernemer altijd btw-aftrek hebt op autokosten, zelfs als je auto prive-bezit is?

  Btw aftrekken alleen met zakelijk betaalmiddel

  Omdat er in het verleden veel fraude is gepleegd met tanktransacties en tankbonnetjes, accepteert de fiscus alleen btw-aftrek op brandstof als dit is betaald met een zakelijk betaalmiddel. De Belastingdienst wil onomstotelijk aangetoond zien dat de betaling voor de brandstof door het bedrijf is gedaan. Dat kan alleen als de tankbeurt is betaald met een betaalmiddel van het bedrijf; een zakelijke betaalpas, creditcard of tankpas. Betalingen met een privé betaalmiddel worden nooit geaccepteerd, ook niet als duidelijk is dat de auto wel echt zakelijk gereden wordt.

  Belastingdienst controleert actief

  De regels zijn duidelijk, de consequenties ook. Als bij controle wordt geconstateerd dat er onterecht btw in mindering is gebracht op de af te dragen btw, dan zal de fiscus tot vijf jaar terug (kunnen) naheffen. Naast terugbetaling kan dan ook een boete worden opgelegd. Met een tankpas zorg jij voor een foutloze administratie van autokosten.

  Weg met losse tankbonnetjes

  Als je btw aftrekt op brandstofkosten moet daar een factuur of bon met btw-specificatie voor aanwezig zijn. Als je betaalt met een pinpas of creditcard betekent dit dat je alle btw-bonnen (kassabonnen) moet bewaren en moet administreren. De reden hiervan is dat de betaalde btw niet terug te zien is op het rekeningafschrift van jouw bank of creditcard-maatschappij.

  Bespaar op je boekhouder

  Boekhouders rekenen meestal een bedrag per mutatie. Zit je regelmatig of zelfs veel op de weg, dan heb je zo 50-100 tankbonnetjes per jaar. Het individueel behandelen en inboeken van al die bonnetjes kost alleen aan boekhoudkosten al meer dan de gemiddelde tankpas. Daarnaast bestaat het risico dat je soms een bonnetje kwijtraakt. In dat geval mag je de btw op die tanktransactie niet meer terugvorderen. Op een gemiddelde tankbeurt zit al snel 10-20 euro btw. Ook zo verdient een zakelijke tankpas zichzelf snel terug.

  Alle tanktransacties overzichtelijk op één factuur

  Met een tankpas komen alle brandstofkosten op één factuur. Als je met een tankpas betaalt hoef je de kassabon niet eens te vragen. Je ontvangt met een zakelijke tankpas namelijk (meestal) één keer per maand een factuur. Hierop staan alle brandstofkosten van de hele maand, inclusief btw-specificatie. Met een tankpas vereenvoudig je dus je administratie.

  Tankpassen met extra diensten besparen nog meer bonnetjes

  Met een tankpas bespaar je dus boekhoudkosten en verzeker je jezelf van btw-teruggave. Veel tankpassen bieden tegenwoordig extra diensten aan om autokosten op de tankpas te betalen. Met name parkeren levert een gemiddelde ondernemer veel losse (en vaak slecht leesbare) bonnetjes op. Door deze kosten op dezelfde maandelijkse factuur te zetten bespaar je al snel tientallen euro’s aan boekhoudkosten per jaar. Ook verbruikskosten zoals motorolie en screenwash kunnen meestal met een zakelijke tankpas worden betaald. Sommige tankpas-aanbieders bieden ook de mogelijkheid om de carwash te betalen met de tankpas. Een veelzijdige tankpas bespaart je dus al snel 10-20 bonnetjes per maand.

  Grote auto? Let op de factuureisen!

  Heb je een auto met een grote tank? Dan kan je al snel boven de € 100,- per tankbeurt uitgeven. Veel ondernemers weten niet dat facturen boven de 100 euro altijd op naam uitgeschreven moeten worden. Dan moet jouw kvk-nummer, naam etcetera op de factuur staan (lees hierover meer op de website van de belastingdienst). Een kassabon volstaat dan niet langer. De facturen die een tankpas-maatschappij aan jou stuurt voldoen wel aan de factuur-vereisten.

  Services

  Autowas
  Tanken
  Eten & Drinken
  Autoverzorging